13 Comments
Sep 18, 2022Liked by Stefan Noordhoek

Elke crisis of oorlog word door een klein groepje rijke elites gecreëerd.

Die besturen poppetjes in de regeringen.

Voor een oorlog wordt er veen propaganda gebruikt om steun te krijgen van het volk. Iedereen vergeet de Irak oorlog waar ze propaganda gebruikte om steun te krijgen van het volk.

Het angst sprookje was dat er massavernietigingswapens waren in Irak dan Nederland en Amerika kon raken. Maar dit was een complete leugen en dat heeft het pentagon bekent.

Alleen door propaganda kunnen ze mensen manipuleren om een oorlog te steunen.

Maar dit systeem gebruiken ze ook om andere angst sprookjes te geloven zo als klimaat of covid enz.

Angst is is een gereedschap dat de elites als honderden jaren gebruiken om de population te manipuleren. En het zijn elite families die achter dit systeem zitten daardoor blijft dit systeem instant.

Snap het systeem van deze elites en dan hebben ze minder macht.

Creëer een probleem of crisis en dan hebben ze een oplossing klaar liggen.

En voor oorlogen is het leeg roof en nieuwe wapen systemen en technologieën testen en een training grond voor de CIA en andere inlichtingen diensten.

Infiltratie is wat deze elites doen van organisaties en regeringen en bedrijven.

Snap het systeem en dan is de macht over van deze rijke psychopaten.

Expand full comment

Precies wat ik al jaren zie wat er aan de hand is. en vergeet niet dat een groot deel van de jonge mannen die geschikt zouden zijn om het land weer te her opbouwen en te verdedigen tegen het leegroven, aangemoedigd worden naar "veilige" landen te gaan. Zo komen er vele boze jonge mannen naar het westen, hun land achterlatende om leeggeroofd te worden.

Expand full comment

Stefan, schrijf eens een artikeltje over de nieuwe heldendaden van jouw vriend Putin. En zijn recente uitspraken dat hij door wil stoten naar Moldavië om daar zijn “landgenoten” te bevrijden. Vertel dan ook eens waarin Zelensky en “het westen” tot nu toe gelogen hebben over Rusland. Want alle voorspellingen komen tot nu toe uit. Kom, wees eens een vent en leg mij uit wat ik zo vreselijk verkeerd zie!

PS: beetje weinig reacties op jouw gebral hier, vind je niet? Toen je nog gewoon terechte kritiek had op het Covid-beleid was dat toch anders. Hoe zou dat nou komen?

Expand full comment

Beetje laffe reactie, niet Cas. En ook die andere over dat ik geen Profielfoto heb gepost. Jij laat toch ook alleen een Kop van Jut button zien. Noem je dat lef hebben? Laat me niet lachen man, en hoepel hier op!

Ik ben het gewoon met Stefan eens, zoals wel vaker!

Expand full comment

Ik hoepel niet op omdat een triest slaafje van de auteur daarom schreeuwt. En als jij het zo vreselijk met Stefan eens bent ben je net zo’n kritiekloze Putinslaaf en zelfhater als hij.

Jij snapt trouwens niks van reageren. Je reageert namelijk op het artikel en niet op mij. Droeftoetertje.

Expand full comment

Het is echt lachwekkend hoe krampachtig jij zoekt naar “argumenten” om je anders denken te kunnen ondersteunen. Man, besef nou gewoon dat Putin die oorlog begon en niemand anders. En dat hij helemaal niet door de NAVO en de VS bedreigd wordt. Net als bij Corona is de werkelijkheid gewoon heel simpel. En net als bij Corona beseffen mensen zoals jij niet dat machthebbers gewoon mensen zijn die volop fouten maken, blunders begaan en door angst gedreven worden. Wat jij ziet als bewuste acties zijn vrijwel altijd door angst ingegeven mislukkingen. De chaos heerst, niet de elite.

Expand full comment
Apr 15, 2022Liked by Stefan Noordhoek

Beetje te simpel Cas. Stefan heeft echt een punt. Rijd jij al electrisch?

Expand full comment

Je hebt geen profielfoto, Jan. Dat vind Stefan niet fijn! Heb je zijn punt al gevonden? En dat condoom?

Expand full comment

Aha, Stefan heeft zijn vrienden opgetrommeld. Neuk jij al zonder condoom?

Expand full comment
author

Natuurlijk begaan machthebbers ook fouten en blunders. Daar gaat het niet om. Dit gaat om een patroon van decennialange geopolitieke oorlogen vrijwel allemaal om gelogen 'redenen' worden gevoerd. Telkens dezelfde modus operandi, telkens dezelfde partijen, telkens dezelfde leugens (acute dreiging), telkens dezelfde beloftes (vrijheid, democratie en voorspoed) en telkens dezelfde resultaten (honderdduizenden of miljoenen doden, chaos en miljardenwinsten voor grote (westerse) bedrijven.

Dit patroon, de werkelijke doelen, belangen en machinaties achter vrijwel alle wereldwijde oorlogen van de laatste 70 jaar niet willen zien mag, maar is een grotere kanshebber op het adjectief 'lachwekkend'. Of misschien beter: zorgwekkend. Als je niet wil kijken naar de bigger picture, het verhaal achter het verhaal, dan zal je geen millimeter dichterbij het doel komen waar jij en ik (mag ik aannemen) elkaar zouden vinden: een hoop op een wereld met minder in plaats van meer oorlog.

Expand full comment

Wat een overdreven en onjuiste weergave van de werkelijkheid! Zeker, de VS en de Sovjet Unie/Rusland hebben al decennia oorlogen gevoerd waar je vraagtekens bij kunt zetten. China doet dat ook, maar dan economisch. Jij kijkt echter alleen naar het westen, naar de VS met name.

En daarmee, deels vanwege de timing, legitimeer je een smerige oorlog die Putin met zijn bende schooiers voert. Putin is de aggressor en niemand anders. Wat al die complotwappies ook bedenken. Er is geen bedreiging vanuit het westen. Het westen heeft juist geprobeerd om vriendjes te worden met Rusland (en China) op economische vlakken. Globalisering dus. Zijn de motieven van machtige landen altijd nobel? Natuurlijk niet. Maar jouw eenzijdige kijk bezorgt mij de rillingen. Leuk hoor, anders denken. Maar wees een beetje realistisch. Of geloof jij soms dat al die berichten over foute wapens, moord en verkrachting verzonnen zijn?

Expand full comment
author

Beste Cas,

- goed dat we het eens zijn dat de meeste oorlogen niet worden gevoerd om de redenen die in de krant staan en waar het nieuws vol van is;

- goed dat we het eens zijn over dat feiten er toe doen (gezien je 'bio');

- vanzelfsprekend is dat ook met deze oorlog het geval, Oekraïne vormt een essentiële sleutelplek in termen van geopolitiek, natuurlijke reserves, is etnische gespleten land, historisch nauw verbonden met Rusland, totaal corrupt en het jarenlange toneel van de meest gruwelijke systematische aanvallen van het eigen leger op de eigen (etnisch Russische) bevolking, met inmiddels 14.000 burgerdoden in de laatste 8 jaar tot gevolg;

- de hele opbouw naar het 'westers kantelen' van Oekraïne is 100% in lijn met de strategieën en operaties zoals in de documentaire weergegeven. Oftewel: de CIA-georchestreerde coup van 2014 is 1:1 cruciaal onderdeel van de mega escalatie in Oekraïne;

- de al 8 jaar niet nageleefde Minsk-akkoorden en de 14.000 Russische burgerdoden zijn de wereld een rotzorg geweest, nul, nada, niks... de trotse aankondiging in december 2021 dat deze Minks akkoorden ook definitief niet nageleefd zouden gaan worden door Oekraïne (op de schoudertjes geklopt door de VS/NAVO), tezamen met de tientallen biolabs die zich bezig houden met onderzoek naar biologische wapens de facto op de deurmat van Rusland, de schaamteloze en waanzinnige massale troepenopbouw en militaire 'oefeningen' zo dicht mogelijk tegen de grens van Rusland tezamen met de expliciete voornemens om Oekraïne onderdeel van de EU en NAVO te maken (ondanks alle beloften daartegen) vormen een niet te ontkennen bewuste, agressieve en apert onverantwoordelijke escalatie en continue 'poke the bear'...

- als de 'Bear' dan eindelijk terugslaat... (waarbij Rusland nog heeft aangeboden aan het Oekrainse leger, om zich vreedzaam terug te trekken uit de Donbas regio's) is het een flagrante simplificatie om alleen dát als 'de smerige oorlog die Putin met zijn bende schooiers' voert, weg te zetten. En geeft het voor mij slechts aan dat je zeer selectief in je feitenkennis bent en dat dat je beoordelingsvermogen negatief beïnvloedt;

- kijk beter, informeer je breder, lees over de verschillende fasen waarin Putin van 2003-2010 buitengewoon Westers georiënteerd was en behoorlijk op één lijn lag met Merkel en Sarkozy en letterlijk aan Bush (jr of was het Clinton?) heeft voorgesteld om met Rusland lid te worden van de NAVO maar werd afgewimpeld en gezegd dat ie achteraan mocht aansluiten.

- oorlog is vreselijk, elke oorlog, dat voorkomen zou onze insteek moeten zijn. Niet willen kijken naar de werkelijke machinaties en incentives die achter oorlogen zit helpt niet om oorlogen te voorkomen. Sterker nog, het blind geloven in het verhaal wat je dagelijks voorgeschoteld krijgt, is een garantie dat oorlogen op die manier gevoerd en gelegitimeerd kunnen blijven worden;

- 'al die berichten over foute wapens, moord en verkrachting' hoor jij slechts door het 100% filter van de westerse media, censuur en tegen de westerse propaganda in. Dat maakt niet per definitie dat het NIET WAAR is, maar het maakt wel per definitie dat je de waarheid ervan zeer kritisch zou moeten bekijken, de andere kant bekijken, de qui bono vraag moeten stellen en je telkens bewust moeten zijn van de oneindige stroom leugens die bij ELKE oorlog de werkelijkheid volledig wegduwen. Natuurlijk wordt er van beiden kanten gelogen, maar daarbij past een kritisch, breed geïnformeerde en genuanceerde blik. Ik zou je talloze getuigenissen van honderden Oekraïners kunnen geven die exact het tegenovergestelde beeld bewijzen/aantonen/suggereren: een (Oost) Oekrainse burgerbevolking die niet alleen de laatste 8 jaar, maar nog veel heviger de afgelopen weken stelselmatig door de 'eigen' Oekrainse militairen worden verkracht, vermoord, als human shield worden gebruikt, die worden belet om de regio's en steden te verlaten om te vluchten voor de gevechten. Russische militaire krijgsgevangenen die op beestachtige wijze worden gemarteld en gedood. Eigen Oekraïne militairen die verplicht worden om Nazi symboliek tattoos te krijgen zodat ze niet zouden deserteren. Russische militairen die burgers helpen met voedings- en noodpakketten. Je zou deze beelden en deze - minstens zo (on)ware - helft van het verhaal tot je moeten nemen, wegen en meenemen in je blik op het totaal.

De vraag: hoe zou deze verschrikkelijke oorlog zo snel mogelijk gedeëscaleerd en beëindigd kunnen worden, is een hele belangrijke. Ik mag hopen dat ook jij het ermee eens bent dat 'meer wapens', 'Oekraïne versneld lid van de EU', 'meer militairen', 'de acteur Zelensky bij de Grammys', 'straaljagers naar Kiev' de militaire acties van Rusland alleen maar nodeloos verlengt, met extra slachtoffers, extra doden en extra verdriet voor komende generaties. Qui bono?

PS. Ik maak er geen gewoonte van om te discussiëren met anonieme accounts die gezwollen taal over 'wappies' uitslaan. Dus of je breidt je account uit met naam en toenaam en een profielfoto die klopt en we hebben in alle openheid van mens-tot-mens een gesprek op inhoud, of je zoekt elders mensen om anoniem tegenaan te schreeuwen.

Expand full comment
Apr 14, 2022·edited Apr 15, 2022

Helaas, nu weet ik het zeker. Jij bent niet meer te redden. Sterkte, hopelijk wordt je ooit wakker.

PS: Stik jij lekker in je arrogante fluthouding, Stefan. Ik bepaal zelf onder welke naam ik hier reageer. Mijn voornaam is alles behalve anoniem. Maar jij bent blojkbaar zo geraakt door mijn reacties dat je niet eens meer snapt wat anonimiteit is. Mijn achternaam is overigens van der Voorn. En, ben ik nou ineens minder anoniem?

En als je je stoort aan de term “complotwappies”: wie de schoen past….

Expand full comment